Recuperare amiabil instanta reusim recuperari debite onorariu succes facturi contract scadenta plati firme companii
Onorariu succes recuperare creante tarife recuperari debite procent dupa ce recuperam datorii comision
Recuperare creante debite datorii reprezentare in toata Romania pe judete  recuperari in teritoriu zona
Recupit si Asociatii firma recuperare creante
Specialisti recuperari creante debite datorii firme
Procedura top firme recuperari creante recuperare debite recuperatori datorii
Creditori recuperare debitori recuperari firme creante debite datorii
Recuperari facturi contracte scadente recuperare amiabil debite datorii companii colectare creante
Avocati mediatori juristi firma recuperare creante recuoerari debit recuperam datorie
Firma recuperari creante firme datorii specialisti recuperare angajament de plata avocati negociatori
Onorariu succes tarif recuperari creante debite datorii firma
Investigatii private firme raport bonitate companie recuperare creanta datorie debit lista rau platnici tepari
Recuperare amiabila datorii recuperari creante instanta pentru firme
Specialisti juristi executori experti contabili lichidatori judiciari falimente firme insolvente recuperare creante debite datorii
Recuperatori debite datorii motive legislatie recuperari top avocatura business afaceri recuperare bilet la ordin fila cec cambie

Contact rapid

» Formular contact
Phone

Telefon

021.211.44.33

Musulmanii propun occidentalilor un sistem financiar nou in locul capitalismului

Sursa – www.wall-street.ro

Data - 17.10.2008

Foto – www.mediafax.ro

 

Criza financiara si amenintarea unei recesiuni mondiale confirma, din punctul de vedere al unor teologi musulmani, superioritatea sistemului economic bazat pe sharia - legea islamica, ce interzice dobanda, dar permite castigul - pe care o considera o alternativa la capitalism, relateaza AFP.

 

Criza actuala a demonstrat "necesitatea de a face o schimbare radicala si structurala a sistemului financiar mondial (...), iar sistemul economic bazat pe preceptele islamului ofera o alternativa care ar putea reduce riscurile", a declarat decanul Facultatii de Studii Teologice de la universitatea din Doha, Hatem Al-Naqrachaoui, potrivit NewsIn www.newsin.ro

"Bancile islamice nu cumpara credit, ci genereaza bunuri concrete (...), ceea ce le pune la adapost de dificultatile cu care se confrunta in prezent bancile americane si europene", a explicat, la randul sau, directorul general al Qatar International Islamic Bank, Abdel Bassat Al-Chibi.

Sistemul financiar islamic se distinge de capitalism in primul rand din doua puncte de vedere. Pe de o parte, bancile islamice nu au dreptul sa acorde credite cu dobanda (riba), asimilate cu camataria si specula. Pe de alta parte, difera impartirea riscurilor si profiturilor intre banca si client. Astfel, aceste institutii financiare ofera produse alternative, ca Ihara (asemanator leasingului), Musharaka (participatie) si Murabaha (impartirea profitului). Astfel, Murahaba permite antreprenorului sa nu contracteze un credit cu dobanda: banca ii cumpara produsele de care are nevoie, i le livreaza si imparte cu el beneficiile.

In decurs de 30 de ani, numarul institutiilor financiare islamice din lume a depasit 300, respartizate in peste 75 de tari. In total, activele lor depasesc 300 de miliarde de dolari si cresc, in medie, cu 15% pe an.

Intervenind intr-o conferinta recenta, la Doha, teologul influent Youssef Al-Qardaoui a laudat meritele sistemului islamic. "Prabusirea sistemului capitalist, bazat pe specula si pe hartie, nu pe schimbul de marfuri pe piata, este dovada ca filosofia economica islamica" este superioara, a afirmat el. "Toata bogatia este a noastra (...) tot petrolul sau aproape tot apartine poporului musulman, si avem o filosofie economica asa cum nu are nimeni altcineva", a adaugat el, facand referire la tarile islamice care detin o mare parte din rezervele dovedite de petrol din lume, ca Arabia Saudita.

In acest sens, un oficial saudit, Suleiman Al-Audah a cerut organizarea unui "summit islamic international pentru a defini cadrul si etapele unei alternative economice islamice". Unii musulmani admit, insa, ca aceasta alternativa nu este operationala imediat.

"Teoretic, sistemul economic islamic ofera un mecanism complementar si solid (...), dar, practic, experienta bancara islamica nu este maturizata inca, pentru ca ofera produse limitate, ca Murabaha", a explicat Audah, un musulman moderat.

Prudenta sa este impartasita si de egipteanul Fahmi Huaidy, din punctul de vedere al caruia sistemul islamic "ar putea aduce solutii la unele probleme bancare, dar nu poate reprezenta o bagheta magica" pentru a pune capat crizei care afecteaza lumea. articol integral preluat de pe www.wall-street.ro

 

Reclama creanta

Reclama o creanta !

Aveti un contract nerespectat, facturi fiscale scadente, fila cec sau bilet la ordin cu refuz la plata ?

Va invitam sa il inscrieti aici, spre o rapida rezolvare!
» Apasa aici

Recupit & Asociatii recuperare creante

Onorariu succes

Recuperari profesionale creante, debite, datorii, cu reprezentare pe intreg teritoriul Romaniei.
Lucram numai pe baza de onorariu succes.
» Apasa aici

Consultanta gratuita recuperari

Consultanta gratuita

Daca aveti intrebari generale despre recuperarea sumelor restante de bani, va invitam sa ne contactati.

Consultanta gratuita pentru toti clientii nostri.
» Apasa aici


Vino alaturi de noi!

Parteneri recuperatori
Plata la recuperare

Onorariu succes la recuperare

Onorariu succes recuperare tarife recuperari debite comisioane recuperatori datorii dupa incasare la recuperare