Recuperare amiabil instanta reusim recuperari debite onorariu succes facturi contract scadenta plati firme companii
Onorariu succes recuperare creante tarife recuperari debite procent dupa ce recuperam datorii comision
Recuperare creante debite datorii reprezentare in toata Romania pe judete  recuperari in teritoriu zona
Recupit si Asociatii firma recuperare creante
Specialisti recuperari creante debite datorii firme
Procedura top firme recuperari creante recuperare debite recuperatori datorii
Creditori recuperare debitori recuperari firme creante debite datorii
Recuperari facturi contracte scadente recuperare amiabil debite datorii companii colectare creante
Avocati mediatori juristi firma recuperare creante recuoerari debit recuperam datorie
Firma recuperari creante firme datorii specialisti recuperare angajament de plata avocati negociatori
Onorariu succes tarif recuperari creante debite datorii firma
Investigatii private firme raport bonitate companie recuperare creanta datorie debit lista rau platnici tepari
Recuperare amiabila datorii recuperari creante instanta pentru firme
Specialisti juristi executori experti contabili lichidatori judiciari falimente firme insolvente recuperare creante debite datorii
Recuperatori debite datorii motive legislatie recuperari top avocatura business afaceri recuperare bilet la ordin fila cec cambie

Contact rapid

» Formular contact
Phone

Telefon

021.211.44.33

Romanii se vor putea incalzi cu panouri solare platite de stat

Sursa – www.wall-street.ro

Data - 17.10.2008

Foto – www.wall-street.ro

 

Asociatiile de locatari si cei care locuiesc la casa ar putea accesa, chiar din 2008, o finantare nerambursabila de 90% din suma necesara instalarii de panouri solare pentru incalzire, dupa aprobarea reglementarilor necesare, a spus seful Administratiei Fondului de Mediu (AFM), Mihai Toti.

Astfel, cetatenii vor putea sa-si completeze sau sa-si inlocuiasca sistemele clasice de incalzire cu panouri fotovoltaice, daca vor face dovada ca au posibilitatea sa contribuie cu 10% din suma totala pentru realizarea investitiei si daca vor face o cerere in acest sens, anunta NewsIn www.newsin.ro .

"Programul va fi asemanator celui de inlocuire a parcului auto (Rabla), in sesul ca vor fi mai multe firme care vor putea depune oferte, noi le vom valida pe cele care indeplinesc criteriile legale si le vom face cunoscute. Ulterior, cetateanul sau asociatia de locatari va trebui sa-si exprime dorinta de a-si monta panouri solare sau pompe de caldura si va trebui sa arate ca dispune de cei 10% necesari", a mai spus Toti.

Banii pentru realizarea de proiecte de incalzire din resurse alternative (panouri solare, instalatii eoliene, surse geotermale) ar putea fi alocati in noiembrie sau decembrie, dupa finalizarea Ghidului de finantare si parcurgerea ultimelor aprobari.

“Noi avem deja bani de la bugetul de mediu, care pot fi alocati pentru proiecte inca din 2008. Dupa indeplinirea tuturor procedurilor birocratice, va fi cunoscuta suma disponibila si, implicit, numarul proiectelor care pot demara din acest an. Pot sa va spun ca sumele acordate nu vor fi mici", a adaugat seful AFM.

Finantarea nerambursabila pentru aceste proiecte va fi acordata din sumele stranse la Fondul de mediu, inclusiv din taxa de poluare auto. Senatorii au votat insa, la inceputul lunii septembrie, restituirea banilor proveniti din taxa auto, urmand ca o decizie finala in acest sens sa fie luata de Camera Deputatilor.

Daca pentru cei care locuiesc la casa nu este nevoie decat de acordul si dorinta proprietarului de a-si instala astfel de resurse alternative de energie, pentru persoanele care locuiesc la bloc este nevoie de acordul tuturor proprietarilor sau locatarilor.

Pentru stabilirea tipului de panou indicat pentru incalzirea locuintei sau blocului trebuie luate in calcul mai multe criterii, printre care numarul de locuitori care vor beneficia de acest tip de energie si consumul mediu pentru fiecare. In plus, deoarece este vorba de bani publici, dupa cum a precizat presedintele AFM, panourile se vor da la cheie si vor fi efectuate inspectii periodice, astfel incat sa nu existe fraude in acest domeniu.

In prezent, din Fondul de mediu sunt in curs de finantare 10 proiecte pentru cresterea productiei de energie din resurse regenerabile, in valoare de 49,9 milioane lei, din care doua vizeaza producerea si distributia apei calde menajere cu ajutorul panourilor solare. Finantarea nerambursabila pentru acestea depaseste 356.800 lei. 

Conform reglementarilor Uniunii Europene (UE) Romania va trebui sa produca 20% din energie prin resurse regenerabile pana in 2020. articol integral preluat de pe www.wall-street.ro  

Reclama creanta

Reclama o creanta !

Aveti un contract nerespectat, facturi fiscale scadente, fila cec sau bilet la ordin cu refuz la plata ?

Va invitam sa il inscrieti aici, spre o rapida rezolvare!
» Apasa aici

Recupit & Asociatii recuperare creante

Onorariu succes

Recuperari profesionale creante, debite, datorii, cu reprezentare pe intreg teritoriul Romaniei.
Lucram numai pe baza de onorariu succes.
» Apasa aici

Consultanta gratuita recuperari

Consultanta gratuita

Daca aveti intrebari generale despre recuperarea sumelor restante de bani, va invitam sa ne contactati.

Consultanta gratuita pentru toti clientii nostri.
» Apasa aici


Vino alaturi de noi!

Parteneri recuperatori
Plata la recuperare

Onorariu succes la recuperare

Onorariu succes recuperare tarife recuperari debite comisioane recuperatori datorii dupa incasare la recuperare