Recuperare amiabil instanta reusim recuperari debite onorariu succes facturi contract scadenta plati firme companii
Onorariu succes recuperare creante tarife recuperari debite procent dupa ce recuperam datorii comision
Recuperare creante debite datorii reprezentare in toata Romania pe judete  recuperari in teritoriu zona
Recupit si Asociatii firma recuperare creante
Specialisti recuperari creante debite datorii firme
Procedura top firme recuperari creante recuperare debite recuperatori datorii
Creditori recuperare debitori recuperari firme creante debite datorii
Recuperari facturi contracte scadente recuperare amiabil debite datorii companii colectare creante
Avocati mediatori juristi firma recuperare creante recuoerari debit recuperam datorie
Firma recuperari creante firme datorii specialisti recuperare angajament de plata avocati negociatori
Onorariu succes tarif recuperari creante debite datorii firma
Investigatii private firme raport bonitate companie recuperare creanta datorie debit lista rau platnici tepari
Recuperare amiabila datorii recuperari creante instanta pentru firme
Specialisti juristi executori experti contabili lichidatori judiciari falimente firme insolvente recuperare creante debite datorii
Recuperatori debite datorii motive legislatie recuperari top avocatura business afaceri recuperare bilet la ordin fila cec cambie

Contact rapid

» Formular contact
Phone

Telefon

021.211.44.33

Cum au luat romanii imprumuturi in septembrie, ultima luna cu norme vechi de creditare

Sursa – www.wall-street.ro

Data - 24.10.2008

Foto – www.wall-street.ro

 

Dupa doua luni de temperare semnificativa a creditarii, cadenta de crestere a creditelor acordate populatiei si firmelor a urcat usor in luna septembrie, pana la 50,5%, consecinta a cresterii accentuate a imprumuturilor in valuta. Specialistii au comentat, pentru Wall-Street, cauzele stagnarii si estimarile privind ritmul de crestere a creditarii.

Creditele in valuta acordate populatiei si-au continuat tendinta din ultimii ani si in septembrie, sporind cu 9,4% fata de luna august. Fata de septembrie 2007, creditele in valuta au crescut cu 86,7%, pana la 55,03 miliarde lei, echivalentul a 14,7 miliarde euro, conform raportului Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru luna septembrie.

In lunile de vara, ritmul anual de crestere a creditului neguvernamental s-a temperat semnificativ cu 13 puncte procentuale, de la 63,4% in iunie pana la 55,8% in iulie si 50,4% in august.

Temperarea cresterii ritmului de creditare din vara a venit in contextul discutiilor privitoare la noul regulament al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a intrat in vigoare luna aceasta.

„Mentinerea unui ritm inalt de crestere a creditarii in luna septembrie nu este foarte suprinzatoare in conditiile in care mai multi clienti au dorit sa beneficieze in aceasta luna de vechile norme de creditare, aflate inca in vigoare la acea data”, a declarat, pentru Wall-Street, Florin Eugen Sinca, analist financiar in cadrul Bancii Comerciale Romane (BCR).

Cu toate acestea, pentru finalul anului 2008 estimarile specialistilor se mentin, aratand o temperare a ritmului de crestere a creditelor pana in jurul valorii de 35-40% pe an.

„Noile norme de creditare, precum si conditiile de pe piata monetara sunt doua dintre motivele care stau la baza estimarii ca ritmul de crestere va stagna si in 2009”, a mai adaugat Sinca.

„Cu sigurata vom asista in continuare la temperari ale ritmului de crestere a creditarii si poate vom vedea o crestere negativa in lunile care urmeaza (deci o descrestere usoara a creditarii) poate chiar in luna octombrie, daca nu, in noiembrie. In 2009, ritmul anual de crestere a creditarii se va tempera la aproximativ 20-30%”, a declarat la randul sau Dragos Cabat, presedinte CFA (Chartered Financial Analyst).

Temperarea creditarii este asteptata in continuare de specialisti si pe fondul cresterii cotelor de refinantare a bancilor, cresterea costurilor de refinantare se propaga in costul final al creditului contractat de clientii bancilor.

„Cotele de refinantare a bancilor au crescut mult si au crescut si dobanzile la credite si se va intampla la fel in continaure in lunile care urmeaza si cu siguranta si in primul trimestru al lui 2009, atat pentru creditele acordate populatiei in lei, cat si pentru creditele acordate in valute”, a adaugat Cabat.

50,5% in septembrie fata de 50,4% in august este mai mult o stagnare decat o crestere, daca luam in considerare faptul ca luna august este o luna a concediilor in care bancile nu functioneaza la capacitate maxima, iar clientii nu solicita asa de multe credite, in timp ce luna septembrie este o luna de functionare la capacitatea maxima, a mai comentat Cabat.

La finele lunii septembrie creditele acordate populatiei si firmelor insumau 194,17 miliarde de lei, echivalentul a 52 miliarde de euro, reprezentand o crestere de 5,7%, in termeni nominali, comparativ cu luna precedenta. In termeni reali, creditul neguvernamental a crescut cu 5,3% fata de luna anterioara.

Si in septembrie clientii bancilor au preferat creditele in valuta, acestea avansand in septembrie cu 8,7% fata de luna precedenta, pana la 108,86 miliarde de lei sau 29,2 miliarde de euro. articol integral preluat de pe
www.wall-street.ro

Sursa – www.wall-street.ro

Data - 24.10.2008

Foto – www.wall-street.ro

Reclama creanta

Reclama o creanta !

Aveti un contract nerespectat, facturi fiscale scadente, fila cec sau bilet la ordin cu refuz la plata ?

Va invitam sa il inscrieti aici, spre o rapida rezolvare!
» Apasa aici

Recupit & Asociatii recuperare creante

Onorariu succes

Recuperari profesionale creante, debite, datorii, cu reprezentare pe intreg teritoriul Romaniei.
Lucram numai pe baza de onorariu succes.
» Apasa aici

Consultanta gratuita recuperari

Consultanta gratuita

Daca aveti intrebari generale despre recuperarea sumelor restante de bani, va invitam sa ne contactati.

Consultanta gratuita pentru toti clientii nostri.
» Apasa aici


Vino alaturi de noi!

Parteneri recuperatori
Plata la recuperare

Onorariu succes la recuperare

Onorariu succes recuperare tarife recuperari debite comisioane recuperatori datorii dupa incasare la recuperare