Recuperare amiabil instanta reusim recuperari debite onorariu succes facturi contract scadenta plati firme companii
Onorariu succes recuperare creante tarife recuperari debite procent dupa ce recuperam datorii comision
Recuperare creante debite datorii reprezentare in toata Romania pe judete  recuperari in teritoriu zona
Recupit si Asociatii firma recuperare creante
Specialisti recuperari creante debite datorii firme
Procedura top firme recuperari creante recuperare debite recuperatori datorii
Creditori recuperare debitori recuperari firme creante debite datorii
Recuperari facturi contracte scadente recuperare amiabil debite datorii companii colectare creante
Avocati mediatori juristi firma recuperare creante recuoerari debit recuperam datorie
Firma recuperari creante firme datorii specialisti recuperare angajament de plata avocati negociatori
Onorariu succes tarif recuperari creante debite datorii firma
Investigatii private firme raport bonitate companie recuperare creanta datorie debit lista rau platnici tepari
Recuperare amiabila datorii recuperari creante instanta pentru firme
Specialisti juristi executori experti contabili lichidatori judiciari falimente firme insolvente recuperare creante debite datorii
Recuperatori debite datorii motive legislatie recuperari top avocatura business afaceri recuperare bilet la ordin fila cec cambie

Contact rapid

» Formular contact
Phone

Telefon

021.211.44.33

Ce decizii va lua astazi BNR?

Sursa – www.wall-street.ro

Data - 30.10.2008

Foto – www.wall-street.ro

 

Analistii se asteapta la mentinerea dobanzii de politica monetara la 10,25% pe an la sedinta bancii centrale de joi, 30 octombrie, insa nu exclud nici o noua urcare a acesteia, ca semnal pentru presiunile inflationiste in crestere, din cauza deciziei de majorare a salariilor si pensiilor.

Efectele majorarilor salariale din invatamant si cresterii pensiilor, care ar putea duce la adancirea deficitului bugetar peste 3% din produsul intern brut (PIB), vor determina Banca Nationala a Romaniei (BNR) sa traga un semnal de alarma prin mentinerea dobanzii cheie la 10,25% pe an, in ciuda temperarii inflatiei, tendinta prognozata pana la finalul acestui an, spun unii analisti.

"In mod normal, ne-am fi asteptat la o scadere a dobanzii cheie, daca s-ar fi pastrat aceleasi conditii. Daca in ceea ce priveste inflatia, trendul a ramas descrescator, ne confruntam, in schimb, cu majorarea salariilor si a pensiilor, care va afecta deficitul bugetar", a declarat, citat de NewsIn, economistul-sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru.

El a adaugat ca decizia bancii centrale ar putea fi un semnal pentru o politica monetara prudenta, in contextul presiunilor inflationiste in crestere pentru 2009, ca urmare a majorarilor salariale. Cu toate acestea, economistul-sef al Raiffeisen Bank se bazeaza pe o reducere a dobanzii cheie la prima sedinta de politica monetara a anului urmator.

"Majorarile salariale vor pune presiune pe consumul la finalul acestui an. Fara aceste majorari, banca centrala s-ar fi putut gandi si la o reducere a dobanzii de politica monetara", a declarat, citat de NewsIn, economistul-sef al Bancii Comerciale Romane (BCR), Lucian Anghel.

El considera ca o eventuala reducere a dobanzii cheie nu se justifica pana la inceputul anului urmator, decizie care ar putea fi luata de BNR in functie de cum vor evolua factorii determinanti pana atunci.

Scaderea ratingului Romaniei poate pune presiuni suplimentare pe decizia BNR

Directorul de investitii al Interamerican Fond de Pensii, Radu Craciun estimeaza o majorare a dobanzii cheie la urmatoarea sedinta de politica monetara, chiar si cu 0,5 de puncte procentuale, mai ales dupa retrogradarea Romaniei de catre Standard & Poor's. In acelasi timp, el exclude posibilitatea reducerii rezervelor minime obligatorii.

Efectele majorarilor salariale asupra inflatiei, care au stat si la baza deciziei de scadere a ratingului Romaniei, ar putea fi contracarate de catre BNR printr-o majorare a dobanzii de politica monetara la 10,5% pe an, considera si analistii de la
ING Bank Romania.

"Va fi un semnal de ingrijorare, avand in vedere ultimele evolutii privind deprecierea monedei nationale, insa BNR va reduce, cel mai probabil, dobanda cheie in primul trimestru din 2009", spun ei.

Cu toate ca decizia S&P va pune presiune asupra monedei nationale, Ionut Dumitru nu crede ca BNR va reactiona in sensul majorarii dobanzii cheie.

"La prima vedere, evident ca scaderea ratingului pune presiune pe curs si pe dobanzi, insa cred ca BNR va astepta sa vada cum vor evolua lucrurile. Depinde si de celelalte masuri care se vor lua", a spus Dumitru.
Analistii iau in calcul si reducerea rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei

Reducerea rezervelor minime pentru pasivele in lei ar putea fi luata in considerare de catre banca centrala la urmatoarea sedinta de politica monetara, insa decizia S&P scade sansele unei astfel de hotarari din partea BNR, mai spun analistii.

"La un moment dat, BNR va trebui sa ia si o astfel de decizie, avand in vedere ca vrea sa ajunga in pozitia de creditor net. Momentan perioadele de exces de lichiditate alterneaza cu cele de lipsa si suntem la limita. Cu siguranta, subiectul este pe agenda discutiilor la sedinta de politica monetara, insa, daca nu vor fi reduse acum, atunci in viitorul apropiat BNR va decide acest lucru", a declarat Ionut Dumitru.

BNR a majorat de sapte ori dobanda de politica monetara de la sfarsitul lui octombrie pana in prezent, interval in care aceasta a urcat de la 7% la 10,25%. Ultima majorare a fost facuta la sedinta de politica monetara din 31 iulie, cand banca centrala a ridicat nivelul dobanzii cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 10%.

Tinta de inflatie stabilita de BNR pentru 2008 este de 3,8%, plus sau minus un punct procentual, iar pentru 2009, banca centrala tinteste un nivel al inflatiei de 3,5%, plus sau minus un punct procentual.

Consiliul de administratie al BNR se va intalni, astazi, in ultima sedinta de politica monetara din acest an, in cadrul careia se va discuta si ultimul raport asupra inflatiei. Urmatoarea sedinta de politica monetara a bancii centrale va avea loc pe 6 ianuarie 2009.- articol integral preluat de pe
www.wall-street.ro

Sursa – www.wall-street.ro

Data - 30.10.2008

Foto – www.wall-street.ro


Reclama creanta

Reclama o creanta !

Aveti un contract nerespectat, facturi fiscale scadente, fila cec sau bilet la ordin cu refuz la plata ?

Va invitam sa il inscrieti aici, spre o rapida rezolvare!
» Apasa aici

Recupit & Asociatii recuperare creante

Onorariu succes

Recuperari profesionale creante, debite, datorii, cu reprezentare pe intreg teritoriul Romaniei.
Lucram numai pe baza de onorariu succes.
» Apasa aici

Consultanta gratuita recuperari

Consultanta gratuita

Daca aveti intrebari generale despre recuperarea sumelor restante de bani, va invitam sa ne contactati.

Consultanta gratuita pentru toti clientii nostri.
» Apasa aici


Vino alaturi de noi!

Parteneri recuperatori
Plata la recuperare

Onorariu succes la recuperare

Onorariu succes recuperare tarife recuperari debite comisioane recuperatori datorii dupa incasare la recuperare