Recuperare amiabil instanta reusim recuperari debite onorariu succes facturi contract scadenta plati firme companii
Onorariu succes recuperare creante tarife recuperari debite procent dupa ce recuperam datorii comision
Recuperare creante debite datorii reprezentare in toata Romania pe judete  recuperari in teritoriu zona
Recupit si Asociatii firma recuperare creante
Specialisti recuperari creante debite datorii firme
Procedura top firme recuperari creante recuperare debite recuperatori datorii
Creditori recuperare debitori recuperari firme creante debite datorii
Recuperari facturi contracte scadente recuperare amiabil debite datorii companii colectare creante
Avocati mediatori juristi firma recuperare creante recuoerari debit recuperam datorie
Firma recuperari creante firme datorii specialisti recuperare angajament de plata avocati negociatori
Onorariu succes tarif recuperari creante debite datorii firma
Investigatii private firme raport bonitate companie recuperare creanta datorie debit lista rau platnici tepari
Recuperare amiabila datorii recuperari creante instanta pentru firme
Specialisti juristi executori experti contabili lichidatori judiciari falimente firme insolvente recuperare creante debite datorii
Recuperatori debite datorii motive legislatie recuperari top avocatura business afaceri recuperare bilet la ordin fila cec cambie

Contact rapid

» Formular contact
Phone

Telefon

021.211.44.33

Discursul ministrului Justitiei la deschiderea celui de-al 52-lea Congres al Uniunii Internationale a Avocatilor

Sursa – www.amosnews.ro

Data - 30.10.2008

Foto – www.amosnews.ro

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a sustinut un discurs la deschiderea la Bucuresti a celui de-al 52-lea Congres al Uniunii Internationale a Avocaþilor. Redam textul integral al discursului:

 

"Doamnelor si domnilor,
 
Organizarea Congresului Uniunii Internationale a Avocatilor (UIA) la Bucuresti este o dovada si un rezultat al reputatiei de care profesia de avocat, profesia noastra, se bucura in lume la aceasta ora.
Aceasta reputatie este cladita pe progresele extraordinare facute de profesia de avocat in ultimii 18 ani, de cand a iesit de sub tutela statului si si-a luat soarta in propriile maini.
Este un moment de succes, este un moment de triumf care se cere marcat ca atare.
Pentru aceste progrese, pentru parcursul din ultimii 18 ani, intreaga avocatura romana, consiliile barourilor, decanii si reprezentantii in structurile centrale ale Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), inclusiv presedintii acesteia, merita felicitari!
In acelaºi timp, acest congres demonstreaza politica UIA de deschidere fara complexe catre profesiile dinamice din estul Europei, catre Noua Europa, daca vreti.
Este o politica luminata a UIA, pentru care se cuvine un cuvant de lauda si multumire adresat Presedintelui UIA si forurilor de conducere UIA.
 
Doamnelor si domnilor,
 
Misiunea de capatai a avocatului este apararea intereselor legitime ale oamenilor prin aplicarea regulii de drept.
Avocatii sunt printre cei mai iscusiti practicanti ai dreptului si in acelasi timp, in permanent contact cu cei carora li se adreseaza regula de drept. Ei dialogheaza si interactioneaza zi de zi cu oameni de cele mai felurite conditii. De aceea, ei au responsabilitatea diseminarii si explicarii regulii de drept si a necesitatii aplicarii sale.
Reflexul aplicarii regulii de drept sta la baza culturii democratice, iar cultura democratica sta la baza statului de drept.
Si pentru ca am vorbit de regula de drept si statul de drept, nu putem sa nu remarcam faptul ca aceste concepte si realitati sunt puse la grea incercare peste tot in lume.
Criza care se profileaza va insemna printre altele si cresterea din nou a rolului statului in rezolvarea problemelor societatii. Liberalismul economic care a adus prosperitate peste tot in lume in ultima jumatate de secol va intra probabil intr-o etapa de reglementare ponderata.
Pe de alta parte, strict din perspectiva locala, constatam ca in societatea noastra se confrunta de ceva vreme doua viziuni diferite privind alcatuirea constitutionala a statului. Dinamica economica si politica a Romaniei in ultimii ani au facut ca structura constitutionala, conceputa pe realitatile de la inceputul anilor ’90, sa fie pusa la grea incercare.
Aceste tensiuni, sa le spunem naturale, create de progresul tarii, au fost amplificate de ciocnirea puternica a unor programe politice diferite si, de ce sa nu recunoastem, a unor caractere politice puternice, care deocamdata nu se armonizeaza la varful statului.
Din ambele cauze, interne si externe, cred ca anii care vin vor aduce in Romania schimbari importante, din punct de vedere politic si constitutional.
In acest context, cred ca este bine ca avocatii sa-si asume mai pregnant si o misiune publica: prezenta in Agora, asumarea agendei publice, in ultima instanta, implicarea in procesul politic de luare a deciziilor in cetate. Pasivitatea sau retragerea in turnul de fildes se poate intoarce in final impotriva avocatilor, pentru ca profesia de avocat depinde in mod direct de gradul de democratizare a societatii si de aplicarea regulii de drept.
Pentru ca avocatii sa devina un vector de opinie, de influenta si de actiune politica in societate, este nevoie de increderea acesteia in corpul de avocati.
Increderea si respectul se castiga prin performanta profesionala si integritate.
Profesia trebuie ferita de impostori si amatori.
Politica de recrutare exigenta si politica disciplinara intransigenta sunt instrumentele care asigura atingerea acestui obiectiv.
 
Doamnelor si Domnilor,
 
Dupa cum stiti, sistemul judiciar din Romania traverseaza de câtiva ani o reforma de amploare.
Aceasta reforma a fost initiata cu cativa ani in urma si a avut ca moment de referinta anul 2004, cand s-au redistribuit substantial atributiile si competentele in cadrul sistemului judiciar intre Ministerul Justitiei (“MJ”) si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Din acel moment, putem spune ca in buna masura Justitia si-a luat soarta in propriile maini. Pe cale de consecinta, din acel moment, CSM a devenit principalul responsabil pentru starea Justitiei.
Pe de alta parte, conceptul reformei si cadrul legislativ aferent au fost afectate de instabilitatea politica si politizarea excesiva a masurilor cu impact in Justitie.
Succedarea la MJ a 6 ministri in ultimii 8 ani, dintre care 4 in ultimii 4 ani a fost o imprejurare nedorita, care a afectat continuitatea si viteza reformei.
In plus, subfinantarea cronica din anii ’90 si slaba calitate a sistemului de invatamant juridic superior a contribuit la o slaba performanta a sistemului judiciar.
In fine, cvasi-absenta pregatirii profesionale continue si lipsa unei politici disciplinare severe au contribuit la crearea impresiei de protectie excesiva a status quo-ului in materie de resurse umane.
Cu toate acestea, printr-un efort concertat al MJ, Ministerului Public (MP) si CSM s-a reusit in ultimele luni stoparea procesului de deteriorare a starii Justitiei si asezarea reformei pe un trend pozitiv. Spre exemplu, s-au facut progrese in politica de recrutare si in finantarea sistemului. Au fost injectati in ultimele luni nu mai putin de 241 de milioane de euro in sistemul judiciar. Ieri, Guvernul a aprobat o suplimentare cu 121 milioane RON a bugetului, pentru investitii si aplicarea ajutorului public judiciar. Bugetul pe anul viitor este substantial majorat pentru Justitie.
Raman desigur multe probleme de rezolvat. Strategia privind reforma justitiei si combaterea coruptiei trebuie revazuta. In fapt, Strategia de reforma a Justitiei si cea de combatere a coruptiei au fost elaborate pentru intervalul 2005 – 2007, in prezent lucrandu-se pe baza unui Plan de Actiune in reforma Justitiei. Noua Strategie trebuie sa plece de la o finantare adecvata multianuala a sistemului judiciar si sa aiba ca obiectiv principal buna pregatire profesionala si specializarea magistratilor.
Finantare si specializare. Aceasta ar trebui sa fie deviza reformei in Justitie. Restul va veni de la sine.
 
Doamnelor si domnilor,
 
Spuneam ca organizarea acestui Congres la Bucuresti este o recunoastere internationala a prestigiului avocaturii romane.
Din pacate, la noi acasa, profesia este in continuare supusa unor atacuri si încalcãri din partea unor impostori care se pretind avocati.
Iata de ce reiau afirmatia pe care am facut-o la Congresul Avocatilor din acest an, organele in drept, MP trebuie sa intervina mai eficient pentru descoperirea actelor de practicare fara drept a profesiei de avocat si aplicarea procedurilor legale care se impun.
In acest context, deplang relativa pasivitate a CSM in aceasta chestiune, care risca sa se transforme intr-o invitatie implicita pentru continuarea incalcarii profesiei de avocat, ceea ce ar fi foarte grav.
Pe langã MJ, ar trebui ca si celelalte institutii cu atributii in realizarea Justitiei, MP, CSM, sa inteleaga ca apararea profesiei de avocat nu este o chestiune de interes particular, ci intereseaza ordinea de drept si buna functionare a justitiei.
Doresc sa va informez ca in ultimele luni am asezat actiunea MJ de reforma a sistemului judiciar pe o conceptie mai larga, care pleaca de la premisa ca sistemul judiciar nu functioneaza izolat si nici nu este un scop in sine.
Sistemul judiciar interactioneaza cu alte subsisteme sociale si trebuie sa serveascã bine cetatenii.
De aceea, am promovat proiectul OUG privind ajutorul public judiciar, de aceea am obtinut suplimentarea fondurilor pentru plata onorariilor pentru oficii restante de luni de zile, de aceea a fost incheiat un nou protocol cu UNBR pentru aplicarea ajutorului public judiciar, de aceea suntem receptivi la dorinta de reforma a cadrului legislativ al profesiei de avocat si nu numai.
 
Doamnelor si domnilor,
 
As vrea sa inchei cu cateva remarci legate de rolul profesiei in viitorul imediat.
In prezent, incheiem o etapa istorica de 20-30 de ani de profunde transformari economice si politice globale.
Revolutia tehnologica, caderea comunismului, destramarea URSS, globalizarea, razboiul contra terorii au schimbat radical si ireversibil fata lumii.
In prezent, asistam la debutul unei crize financiare si economice care ameninta sa fie globala, profunda si de durata.
Criza energiei, dezechilibrele in dezvoltare, amenintarile asimetrice, contestarea modelului democratic occidental, autismul intercultural si confruntarile interetnice, schimbarea climei si potentiala criza a apei care ar putea urma unei crize a petrolului, sunt doar cateva dintre provocarile lumii de maine.
Care va fi locul si rolul profesiei in aceasta lume noua care se prefigureaza, este o intrebare care merita un congres special.
Sunt insa convins ca problema trebuie pusa intr-o maniera ofensiva si voluntara. Este gresit sa ne intrebam cum va supravietui profesia in lumea de maine. Este corect sa ne punem problema cum vom contribui la formarea si influentarea lumii care se creeaza maine.
Raspunsul, oricare ar fi, trebuie sa includa si cheia succesului lumii civilizate: in orice imprejurare, in orice conditii, sa credem in regula de drept creata rational si democratic, sa o aparam si sa o aplicam in ciuda oricaror dificultati!


Va multumesc pentru privilegiul si onoarea de a ma fi adresat dvs. cu acest prilej de sarbatoare si urez succes lucrarilor congresului".
articol integral preluat de pe www.amosnews.ro

Sursa – www.amosnews.ro

Data - 30.10.2008

Foto – www.amosnews.ro

 

Reclama creanta

Reclama o creanta !

Aveti un contract nerespectat, facturi fiscale scadente, fila cec sau bilet la ordin cu refuz la plata ?

Va invitam sa il inscrieti aici, spre o rapida rezolvare!
» Apasa aici

Recupit & Asociatii recuperare creante

Onorariu succes

Recuperari profesionale creante, debite, datorii, cu reprezentare pe intreg teritoriul Romaniei.
Lucram numai pe baza de onorariu succes.
» Apasa aici

Consultanta gratuita recuperari

Consultanta gratuita

Daca aveti intrebari generale despre recuperarea sumelor restante de bani, va invitam sa ne contactati.

Consultanta gratuita pentru toti clientii nostri.
» Apasa aici


Vino alaturi de noi!

Parteneri recuperatori
Plata la recuperare

Onorariu succes la recuperare

Onorariu succes recuperare tarife recuperari debite comisioane recuperatori datorii dupa incasare la recuperare