Recuperare amiabil instanta reusim recuperari debite onorariu succes facturi contract scadenta plati firme companii
Onorariu succes recuperare creante tarife recuperari debite procent dupa ce recuperam datorii comision
Recuperare creante debite datorii reprezentare in toata Romania pe judete  recuperari in teritoriu zona
Recupit si Asociatii firma recuperare creante
Specialisti recuperari creante debite datorii firme
Procedura top firme recuperari creante recuperare debite recuperatori datorii
Creditori recuperare debitori recuperari firme creante debite datorii
Recuperari facturi contracte scadente recuperare amiabil debite datorii companii colectare creante
Avocati mediatori juristi firma recuperare creante recuoerari debit recuperam datorie
Firma recuperari creante firme datorii specialisti recuperare angajament de plata avocati negociatori
Onorariu succes tarif recuperari creante debite datorii firma
Investigatii private firme raport bonitate companie recuperare creanta datorie debit lista rau platnici tepari
Recuperare amiabila datorii recuperari creante instanta pentru firme
Specialisti juristi executori experti contabili lichidatori judiciari falimente firme insolvente recuperare creante debite datorii
Recuperatori debite datorii motive legislatie recuperari top avocatura business afaceri recuperare bilet la ordin fila cec cambie

Contact rapid

» Formular contact
Phone

Telefon

021.211.44.33

Nu lasa executorii sa te jefuiasca. Ai dreptul legal de a pastra bunurile care iti asigura un trai decent

Sursa – www.media.imopedia.ro

Data   – 07.10.2012

Foto   – Recupit & AsociatiiExecutarea silită este cea mai mare ameninţare care apasă pe umerii clienţilor bancari. Clienţii care contractează credite pe termen lung, cum ar fi creditele imobiliare sau ipotecare, au cele mai multe temeri legate de plata ratelor. 20-30 de ani înseamnă o perioadă lungă, în care multe lucruri se pot întâmpla. În plus, realitatea economică pe care o trăim a demonstrat cât de fragilă este stabilitatea veniturilor. Dar executarea silită nu este sinonimă cu devalizarea, iar datornicii au dreptul legal de a-şi păstra un număr important de bunuri care să le asigure un anumit nivel de confort.

 

Din momentul în care discuţiile cu banca devin ineficiente, atunci când sageticareeşalonarea sau păsuirea plăţii ratelor sunt inutile, când firmele de recuperare datorii nu reuşesc să obţină sumele datorate, executarea silită este o certitudine. Este important de ştiut însă, că executorii au limite legale în care pot acţiona.

 

 

„Firma de recuperare creanţe, debite, datorii, nu are dreptul de a confisca şi valorifica bunurile debitorului, înainte de a obţine un titlu executoriu, o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabila în faţa instanţei de judecată”, au declarat pentru WWW.IMOPEDIA.RO  specialiştii Recupit & Asociaţii.

 

Toţi paşii acestui demers sunt stipulaţi în Codul de Procedură Civilă. Tot acolo este specificat clar că în momentul executării, datornicul îşi poate păstra anumite bunuri, indiferent de valoarea datoriei pe care o are de achitat. Este vorba aici, printre altele, despre:

a)    Bunurile strict necesare uzului personal sau casnic al debitorului si familiei sale;

 

b)    Alimentele necesare debitorului şi familiei sale pe timp de o lună, iar dacă       debitorul se ocupă exclusiv cu agricultura, până la noua recoltă;

 

c)    Bunurile mobile ce servesc la exercitarea ocupaţiei debitorului. De exemplu, dacă acesta este agricultor, i se vor lăsa inventarul agricol, seminţele şi furajele necesare pentru a-şi continua munca;

 

d)    Combustibilul necesar debitorului şi familiei sale pentru încălzit şi prepararea hranei

       pe o perioada de trei luni.

 

 

sageticaExecutorul are dreptul de a confisca salariul datornicului, în anumite procente

 

 

Salariul însă va fi împărţit cu companiile de executare, prin poprire, tot conform Codului de Procedură Civilă. Sunt vizate aici toate formele de venit, de la ce se încasează pe cartea de muncă până la drepturile de proprietate intelectuală sau industrială sau chiar pensie sau alocaţii sociale. Poprirea se poate dispune chiar şi atunci când nu există bani disponibili în cont.

 

„Codul de Procedură Civilă stabileşte că pot fi urmărite până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii, respectiv până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii”, arată specialiştii Recupit & Asociaţii.

 

Singura excepţie o face situaţia în care există mai multe datorii care trebuie executate din acelaşi venit. În acest caz, nu se poate reţine mai mult de jumătate din venitul lunar net al debitorului.

 

Colocatarii au nevoie de acte doveditoare pentru a-şi păstra bunurile

 

Executarea silita trebuie să decurgă civilizat, fără niciun fel de comportament necuviincios la dresa debitorului. Procesul nu trebuie să înceapă înainte de ora 8 sau după ora 18. Dacă se simte ameninţat, datornicul poate apela la poliţie.

 

„Debitorii sunt sageticaprotejaţi de legea română împotriva eventualelor abuzuri săvârşite din partea firmelor de recuperare creanţe, debite, datorii, prin faptul că au posibilitatea de a reclama la poliţie orice fel de neconcordanţă în aplicabilitatea corectă şi legală a măsurilor de executare silită, în vederea recuperării sumelor restante de bani. Astfel, Codul Penal prevede că „fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă", subliniază reprezentanţii Recupit & Asociaţii.

 

 

De asemenea, dacă debitorul locuieşte împreună cu alte persoane, care nu sunt responsabile de rambursarea creditului, acestea sunt protejate de lege. Bunurile lor nu pot fi executate. Pentru a dovedi dreptul de proprietate asupra bunurilor este nevoie fie de facturile de achiziţie, fie de o declaraţie notarială pe proprie răspunde în care să se precizeze bunurile deţinute. - articol preluat de pe www.media.imopedia.ro 

 

 

Sursa – www.media.imopedia.ro           

Data   – 07.10.2012

Foto   – Recupit & Asociatii

 

 

http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/nu-lasa-executorii-sa-te-jefuiasca-ai-dreptul-legal-de-a-pastra-bunurile-care-iti-asigura-un-trai-decent-20102.html

 

Reclama creanta

Reclama o creanta !

Aveti un contract nerespectat, facturi fiscale scadente, fila cec sau bilet la ordin cu refuz la plata ?

Va invitam sa il inscrieti aici, spre o rapida rezolvare!
» Apasa aici

Recupit & Asociatii recuperare creante

Onorariu succes

Recuperari profesionale creante, debite, datorii, cu reprezentare pe intreg teritoriul Romaniei.
Lucram numai pe baza de onorariu succes.
» Apasa aici

Consultanta gratuita recuperari

Consultanta gratuita

Daca aveti intrebari generale despre recuperarea sumelor restante de bani, va invitam sa ne contactati.

Consultanta gratuita pentru toti clientii nostri.
» Apasa aici


Vino alaturi de noi!

Parteneri recuperatori
Plata la recuperare

Onorariu succes la recuperare

Onorariu succes recuperare tarife recuperari debite comisioane recuperatori datorii dupa incasare la recuperare