
Sursa – www.amosnews.ro
Data – 02.04.2013
Foto – Recupit & Asociatii
Intrarea în vigoare a Noului Cod de Procedură Civilă la 15 februarie 2013 marchează o nouă etapă importantă în reforma sistemului judiciar din România. Noile reglementări oferă cadrul legal necesar pentru simplificarea şi accelerarea procedurilor în materie procesual-civilă şi contribuie la creşterea calităţii actului de justiţie, definind mijloacele necesare pentru asigurarea unei practici unitare. Mediafax şi societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea&Asociaţii au organizat conferinţa "Cum se aplică Noul Cod de Procedură Civilă de la 15 februarie? Provocările noilor reglementări şi impactul asupra mediului de afaceri"
"Cred că noul cod va avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, dar sub rezerva că va fi asimilat repede şi eficeint de către cei care trebuie să-l aplice. Este o caznă destul de serioasă să asimilezi asemenea norme, pentru că nu vorbim despre 3-4 articole, ci de o modificare de anvergură, care trebuie asociată şi cu modificarea Codului Civil şi puse laolaltă, ceea ce poate crea dificultăţi de interpretare şi aplicare. Dar presupunând că se va trece cu disciplină şi sârguinţă peste dificultăţile inerente de asimilare a acestor coduri, eu cred că sunt premise pentru o aplicare mai facilă şi mai favorabilă celor care se duc la instanţă”, a declarat Florentin Ţuca, managing partner Ţuca Zbârcea&Asociaţii.
Alina Rădoi, director în Ministerul Justiţiei, a afirmat că aceste răspunsuri se vor afla după aplicarea noilor prevederi.
Profesorul Gabriel Boroi, rectorul Universităţii Nicolae Titulescu din Bucureşti a spus "Nu am dorit să elaborez un act normativ mai bun. Dacă noul Cod va fi mai bun, va depinde de actorii justiţiei, de modul în care vor fi aplicate dispoziţiile noului Cod de procedură civilă"
Ioana Hrisafi avocat asociat la societatea Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care a participat la realizarea unui studiu de impact al noilor coduri, inclusiv cel de procedură civilă a susţinut că, prin elaboarea noul Cod de procedură civilă, s-a urmărit ca judecătoriile să rămână competente să judece cazurile de importanţă mai mică, dar de o frecvenţă mai mare, tribunalele să aibă plenitudinea de competenţă, curţile de apel să judece în principal apelurile, şi nu cea mai mare parte a recursurilor, cum era anterior, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) să devină instituţia de judecată de drept comun în materia recursurilor, pentru a-şi îndeplini mai bine rolul care asigură practica unitară la nivelul întregii ţări. - articol preluat integral de pe www.amosnews.ro
Sursa – www.amosnews.ro
Data – 02.04.2013
Foto – Recupit & Asociatii
Reclama o creanta !
Aveti un contract nerespectat, facturi fiscale scadente, fila cec sau bilet la ordin cu refuz la plata ?
Va invitam sa il inscrieti aici, spre o rapida rezolvare!
» Apasa aici
Onorariu succes
Recuperari profesionale creante, debite, datorii, cu reprezentare pe intreg teritoriul Romaniei.
Lucram numai pe baza de onorariu succes.
» Apasa aici
Consultanta gratuita
Daca aveti intrebari generale despre recuperarea sumelor restante de bani, va invitam sa ne contactati.
Consultanta gratuita pentru toti clientii nostri.
» Apasa aici
Vino alaturi de noi!


Onorariu succes la recuperare
