Recuperare amiabil instanta reusim recuperari debite onorariu succes facturi contract scadenta plati firme companii
Onorariu succes recuperare creante tarife recuperari debite procent dupa ce recuperam datorii comision
Recuperare creante debite datorii reprezentare in toata Romania pe judete  recuperari in teritoriu zona
Recupit si Asociatii firma recuperare creante
Specialisti recuperari creante debite datorii firme
Procedura top firme recuperari creante recuperare debite recuperatori datorii
Creditori recuperare debitori recuperari firme creante debite datorii
Recuperari facturi contracte scadente recuperare amiabil debite datorii companii colectare creante
Avocati mediatori juristi firma recuperare creante recuoerari debit recuperam datorie
Firma recuperari creante firme datorii specialisti recuperare angajament de plata avocati negociatori
Onorariu succes tarif recuperari creante debite datorii firma
Investigatii private firme raport bonitate companie recuperare creanta datorie debit lista rau platnici tepari
Recuperare amiabila datorii recuperari creante instanta pentru firme
Specialisti juristi executori experti contabili lichidatori judiciari falimente firme insolvente recuperare creante debite datorii
Recuperatori debite datorii motive legislatie recuperari top avocatura business afaceri recuperare bilet la ordin fila cec cambie

Contact rapid

» Formular contact
Phone

Telefon

021.211.44.33

Judecatorii si procurorii vor plati pentru erorile judiciare

Sursa – www.amosnews.ro            

Data   – 28.06.2013

Foto   – Recupit & Asociatii

Magistraţii vor răspunde pentru erorile judiciare de pe urma carora statul a avut de suferit. Comisia pentru revizuirea Constitutiei a aprobat miercuri, 5 iunie , un amendament care prevede ca statul se va putea îndrepta pentru recuperarea prejudiciului impotriva magistratilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinta sau gravă neglijenţă.

Cu 15 voturi “pentru”, Comisia a decis modificarea alineatului 3 din articolul 52 din Constitutie. Acesta va avea urmatorul cuprins: “Statul raspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Raspunderea statului este stabilita in conditiile legii inclusiv in ceea ce priveste raspunderea magistratilor care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta. Statul exercita dreptul de regres, in conditiile legii”.

In momentul de fata, alineatul 3 al articolului 52 din Constitutie prevede urmatoarele: “Statul raspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilita in conditiile legii si nu inlatura raspunderea magistratilor care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta”.

Crin Antonescu: “Cetateni romani nedreptatiti au fost despagubiti de statul roman in urma unor erori judiciare in care statul ii despagubeste pentru ca este dreptul lor, dar de fapt toti ceilalti cetateni care sunt contribuabili la bugetul de stat suporta asta si nu cel care a gresit”

Presedintele Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, liderul PNL Crin Antonescu, a explicat ca o asemena masura este necesara in conditiile in care cetatenii de rand au fost cei care pana acum au platit pentru erorile judiciare ale unor magistrati, in urma condamnarilor suferite de stat la CEDO: “Exista si dreptul la regres, deci ca statul sa se indrepte impotriva celor care s-au facut vinovati de rea-credinta sau grava neglijenta atunci cand au dat o sentinta. Este cazul mult discutat al unor sentinte date la CEDO, prin care cetateni romani nedreptatiti au fost despagubiti de statul roman in urma unor erori judiciare si in care statul ii despagubeste pentru ca este dreptul lor, dar de fapt toti ceilalti cetateni care sunt contribuabili la bugetul de stat suporta asta si nu cel care a gresit”.

Traian Basescu: “Responsabilitatea celui care trimite un om in puscarie pentru 20 de ani nu poate fi considerata greseala, nu are justificare”

Recent, si presedintele Traian Basescu a declarat ca magistratii ar trebui sa plateasca pentru erorile facute din neglijenta sau cu rea vointa. In urma cu cateva luni, Basescu afirma ca aceasta propunere se regasea si in proiectul de revizuire a Constitutiei initiat de Guvernul Boc in 2010 si trimis Parlamentului: ”Proiectul de revizuire transmis Parlamentului pleaca si de la necesitatea instituirii raspunderii magistratilor nu numai pentru erori facute din greseala. Erorile sunt erori si trebuie tratate ca atare. Responsabilitatea celui care trimite un om in puscarie pentru 20 de ani nu poate fi considerata greseala, nu are justificare. Deci magistratul trebuie sa raspunda pentru erorile judecatoresti, nu numai daca se dovedeste ca au fost facute cu rea credinta. Reaua credinta este foarte greu de demonstrat”.

Ponta este de acord cu interceptarile fara mandat timp de 48 de ore

Pe de alta parte, o problema destul de delicata care a fost discutata in Comisia de revizuire a Constitutiei se refera la durata interceptarilor fara mandat. Premierul Victor Ponta a declarat ca din punctul sau de vedere este de acord cu interceptarile telefonice fara mandat timp de 48 de ore. Ponta a explicat insa ca la o asemenea procedura trebuie sa se apeleze doar in situatii speciale: “Faptul ca acel text, cele 48 de ore in situatii cu totul si cu totul deosebite, sambata dupa-amiaza se afla de un caz special de terorism, nu spunem ca nu-l intercepteaza nimeni pentru ca nu gasim un judecator. Pentru maximum 48 de ore, si cred ca e foarte normal termenul de 48 de ore, procurorul se duce la judecator si ii confirma sau nu mandatul”. sursa: www.luju.ro - articol preluat integral de pe www.amosnews.ro

 

Sursa – www.amosnews.ro            

Data   – 28.06.2013

Foto   – Recupit & Asociatii

http://www.amosnews.ro/judecatorii-si-procurorii-vor-plati-pentru-erorile-judiciare-2013-06-06

Reclama creanta

Reclama o creanta !

Aveti un contract nerespectat, facturi fiscale scadente, fila cec sau bilet la ordin cu refuz la plata ?

Va invitam sa il inscrieti aici, spre o rapida rezolvare!
» Apasa aici

Recupit & Asociatii recuperare creante

Onorariu succes

Recuperari profesionale creante, debite, datorii, cu reprezentare pe intreg teritoriul Romaniei.
Lucram numai pe baza de onorariu succes.
» Apasa aici

Consultanta gratuita recuperari

Consultanta gratuita

Daca aveti intrebari generale despre recuperarea sumelor restante de bani, va invitam sa ne contactati.

Consultanta gratuita pentru toti clientii nostri.
» Apasa aici


Vino alaturi de noi!

Parteneri recuperatori
Plata la recuperare

Onorariu succes la recuperare

Onorariu succes recuperare tarife recuperari debite comisioane recuperatori datorii dupa incasare la recuperare