Recuperare amiabil instanta reusim recuperari debite onorariu succes facturi contract scadenta plati firme companii
Onorariu succes recuperare creante tarife recuperari debite procent dupa ce recuperam datorii comision
Recuperare creante debite datorii reprezentare in toata Romania pe judete  recuperari in teritoriu zona
Recupit si Asociatii firma recuperare creante
Specialisti recuperari creante debite datorii firme
Procedura top firme recuperari creante recuperare debite recuperatori datorii
Creditori recuperare debitori recuperari firme creante debite datorii
Recuperari facturi contracte scadente recuperare amiabil debite datorii companii colectare creante
Avocati mediatori juristi firma recuperare creante recuoerari debit recuperam datorie
Firma recuperari creante firme datorii specialisti recuperare angajament de plata avocati negociatori
Onorariu succes tarif recuperari creante debite datorii firma
Investigatii private firme raport bonitate companie recuperare creanta datorie debit lista rau platnici tepari
Recuperare amiabila datorii recuperari creante instanta pentru firme
Specialisti juristi executori experti contabili lichidatori judiciari falimente firme insolvente recuperare creante debite datorii
Recuperatori debite datorii motive legislatie recuperari top avocatura business afaceri recuperare bilet la ordin fila cec cambie

Contact rapid

» Formular contact
Phone

Telefon

021.211.44.33

Criza loveste piata muncii: Numarul somerilor va creste la 1,2 mil. in Romania

Sursa – www.wall-street.ro

Data - 10.11.2008

Foto – www.wall-street.ro

 

Rata somajului va depasi 8% in 2009, iar numarul somerilor va trece de 1,2 milioane de persoane, in conditiile in care aproape 500.000 de romani se vor intoarce in tara din Spania si Italia si in contextul dublarii numarului somerilor din Romania, estimeaza liderii sindicali.

Reprezentantii principalelor confederatii sindicale din tara sustin ca domeniile cele mai grav afectate de criza economica internationala vor fi industria textila, constructiile, agricultura, industria constructiilor de masini si sectorul financiar.

"Din informatiile pe care le detin stiu ca se vor intoarce in tara peste 500.000 de romani din Spania si din Italia si in aceste conditii ma astept ca numarul somerilor sa depaseasca cifra de un milion. Multi se intorc in tara pentru ca nu au vechime in tarile in care au lucrat iar acum, cu cresterea numarului de disponibilizari, nu pot beneficia de somaj acolo", a declarat, citat de NewsIn, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Liderul sindical a adaugat ca revenirea romanilor acasa va pune presiune pe economia "gri" intrucat foarte multe persoane vor lucra la firmele mici si vor contribui la cresterea evaziunii fiscale.

"Reintoarcerea masiva a romanilor va avea ca efect si cresterea evaziunii fiscale care va duce la blocarea posibilitatii de diminuare a impozitelor pe salarii intrucat vor fi mai putini bani la buget", a explicat Hossu.

La randul sau, vicepresedintele BNS, Ovidiu Jurca, sustine ca firmele din constructii, industria auto si societatile financiare vor disponibiliza pana la mijlocul anului 2009 aproape 350.000 de persoane si astfel numarul somerilor din Romania va depasi 700.000 de persoane, la care se vor adauga cei care se vor intoarce din Spania si Italia.

"Vom asista la dublarea somajului din Romania iar cele mai afectate sectoare vor fi constructiile civile si industriale, industria alimentara, industria auto si finantele. Exista riscul ca aproape 20% dintre cei care lucreaza in finante-banci si asigurari sa-si piarda locurile de munca anul viitor. Cei mai afectati vor fi cei care furnizeaza servicii de consultanta si cei care lucreaza in asigurari ca persoane fizice autorizate", a mentionat liderul sinducal.

Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, sustine ca numarul real al somerilor din Romania este cu 50% mai mare decat cel anuntat de reprezentantii ministerului Muncii si se apropie de 500.000 de persoane.

"Foarte multi oameni nu sunt inregistrati la oficiile de somaj si prefera sa munceasca la negru din cauza taxelor foarte mari puse pe salarii. Cred ca in prezent cifra reala a somajului este de aproape 500.000 de persoane. Ne propunem sa-i fortam pe reprezentantii ANOFM sa creasca numarul cursurilor de recalificare si sper ca rata somajului sa nu depaseasca 8% anul viitor", a precizat Petcu.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, declara pe 1 noiembriel la Realitatea TV, ca aproximativ 17.000 de romani ar putea fi disponibilizati pana la sfarsitul anului 2008 din cauza crizei economice, ceea ce ar putea necesita majorarea cheltuielilor bugetare pentru someri in 2009.

"Situatia devine ingrijoratoare, de aceea trebuie sa fim responsabili", a spus Campeanu, care a adaugat ca deocamdata persoanele disponibilizate pot fi absorbite de piata muncii pentru ca in Romania se manifesta o lipsa acuta de forta de munca in unele domenii.

Campeanu mentiona ca ministerul are o strategie pentru acesti someri si dispune de bani, iar daca va fi nevoie de mai multi, se va recurge la rectificarea bugetului pe anul viitor.

Numarul total al somerilor inregistrati la sfarsitul lunii septembrie era de aproape 353.000 persoane, iar rata somajului se situa la 3,9%, potrivit ministerului Muncii.

Bugetul asigurarilor de somaj pentru 2009 a luat in calcul reducerea ratei somajului de la 4% in acest an la 3,9% in 2009. Pentru asigurari si asistenta sociala, bugetul pe 2009 prevede alocarea a 11,4% din PIB (65,7 miliarde lei). articol integral pe www.wall-street.ro

Sursa – www.wall-street.ro

Data - 10.11.2008

Foto – www.wall-street.ro
Reclama creanta

Reclama o creanta !

Aveti un contract nerespectat, facturi fiscale scadente, fila cec sau bilet la ordin cu refuz la plata ?

Va invitam sa il inscrieti aici, spre o rapida rezolvare!
» Apasa aici

Recupit & Asociatii recuperare creante

Onorariu succes

Recuperari profesionale creante, debite, datorii, cu reprezentare pe intreg teritoriul Romaniei.
Lucram numai pe baza de onorariu succes.
» Apasa aici

Consultanta gratuita recuperari

Consultanta gratuita

Daca aveti intrebari generale despre recuperarea sumelor restante de bani, va invitam sa ne contactati.

Consultanta gratuita pentru toti clientii nostri.
» Apasa aici


Vino alaturi de noi!

Parteneri recuperatori
Plata la recuperare

Onorariu succes la recuperare

Onorariu succes recuperare tarife recuperari debite comisioane recuperatori datorii dupa incasare la recuperare