Recuperare amiabil instanta reusim recuperari debite onorariu succes facturi contract scadenta plati firme companii
Onorariu succes recuperare creante tarife recuperari debite procent dupa ce recuperam datorii comision
Recuperare creante debite datorii reprezentare in toata Romania pe judete  recuperari in teritoriu zona
Recupit si Asociatii firma recuperare creante
Specialisti recuperari creante debite datorii firme
Procedura top firme recuperari creante recuperare debite recuperatori datorii
Creditori recuperare debitori recuperari firme creante debite datorii
Recuperari facturi contracte scadente recuperare amiabil debite datorii companii colectare creante
Avocati mediatori juristi firma recuperare creante recuoerari debit recuperam datorie
Firma recuperari creante firme datorii specialisti recuperare angajament de plata avocati negociatori
Onorariu succes tarif recuperari creante debite datorii firma
Investigatii private firme raport bonitate companie recuperare creanta datorie debit lista rau platnici tepari
Recuperare amiabila datorii recuperari creante instanta pentru firme
Specialisti juristi executori experti contabili lichidatori judiciari falimente firme insolvente recuperare creante debite datorii
Recuperatori debite datorii motive legislatie recuperari top avocatura business afaceri recuperare bilet la ordin fila cec cambie

Contact rapid

» Formular contact
Phone

Telefon

021.211.44.33

DNA:18 persoane, printre care și directori de bănci, trimise în judecată pentru obținerea nelegală a 100 de credite

Sursa – www1.agerpres.ro                                                                                                            

Data   – 23.12.2013

Foto   – Recupit & Asociatii

Procurorii anticorupție - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a 18 inculpați în legătură cu obținerea, nelegală, unui număr de aproape 100 de credite de la două unități bancare, având drept consecință un prejudiciu de peste 2 milioane euro.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, printre inculpați se află Ioana Moroșan, director Sucursala BCR Năsăud, Maria Terchilă, directorul Agenției BCR Rodna, Vasile Moldovan, director al Sucursalei Bistrița a UniCredit Țiriac Bank, mai mulți consilieri clienți retail BCR Rodna și ofițeri de credite la Sucursala Bistrița a UniCredit Țiriac Bank, acuzați de abuz în serviciu contra intereselor persoanei ca infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, precum și administratori și directori de firme.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că în perioada iunie 2005-februarie 2008 inculpatul Emil Nistor, prin intermediul a 89 de persoane interpuse, majoritatea angajați la cele 5 societăți comerciale administrate în drept și/sau în fapt de către acesta, a obținut, pe baza unor documente ce atestau venituri salariale nereale, un număr de 98 credite de la două bănci comerciale, profitând de relațiile pe care le-a construit în timp și datorită raporturilor pe care societățile comerciale administrate de acesta le-au avut cu unitățile bancare.

În scopul obținerii creditelor, inculpatul Nistor Emil a apelat la directorii acestor unități bancare, respectiv la inculpații Moldovan, Moroșan, Terchilă, pe care i-a instigat să acorde, cu încălcarea cu știință a normelor de creditare, credite mai multor persoane fizice, însă în interesul acestuia.

În procedura de acordare a creditelor au fost implicați și consilieri clienți retail și ofițeri de credite (manageri relații cu clienții persoane fizice), care, cu știință, au acceptat să întocmească dosarele de credit fără a respecta normele de creditare în vigoare la acea dată.

"Atât directorii unităților bancare, cât și ofițerii de credit/consilierii clienți retail au cunoscut că veniturile salariale consemnate în adeverințele de salariu/venit depuse la dosarele de credit pe numele celor 89 de persoane nu sunt reale", susțin procurorii.

DNA precizează că, începând cu iulie 2007, inculpatul Nistor a inițiat constituirea unui grup infracțional organizat la care au aderat fiul acestuia și angajați ai societăților comerciale administrate de acesta.

"Scopul constituirii grupului infracțional organizat a fost acela de a obține cu documente false, prin intermediul angajaților societăților comerciale administrate de inculpatul Nistor, credite de la sucursala unei bănci. Banii obținuți de persoanele care au contractat creditele au fost utilizați de către inculpatul Nistor și membri grupului infracțional pentru diverse operațiuni în cadrul societăților comerciale în cauză sau în interes personal. Inculpații Emil Nistor și Dan Doruț Hădărău sau doar cel de-al doilea au sprijinit și alți inculpați în vederea obținerii de credite, de la unitățile bancare, în interesul lor personal și nu al grupului infracțional, punându-le la dispoziție adeverințe de salariu, copii de pe carnetele de muncă/contractele individuale de muncă/acte adiționale la contractele individuale de muncă neconforme realității", mai menționează surse citată.

Valoarea totală a prejudiciului produs unităților bancare de inculpatul Emil Nistor și grupul infracțional, funcționarii bancari și persoanele care au contractat credite, a fost stabilită la suma de aproximativ 2,2 milioane euro.

În vederea recuperării acestui prejudiciu s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin unora dintre inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bistrița Năsăud.AGERPRES/(AS, autor : Mădălina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu) - preluat integral de pe www1.agerpres.ro

Sursa – www1.agerpres.ro                                                                                                            

Data   – 23.12.2013

Foto   – Recupit & Asociatii

http://www1.agerpres.ro/justitie/2013/12/20/dna-18-persoane-printre-care-si-directori-de-banci-trimise-in-judecata-pentru-obtinerea-nelegala-a-100-de-credite-17-41-09

Reclama creanta

Reclama o creanta !

Aveti un contract nerespectat, facturi fiscale scadente, fila cec sau bilet la ordin cu refuz la plata ?

Va invitam sa il inscrieti aici, spre o rapida rezolvare!
» Apasa aici

Recupit & Asociatii recuperare creante

Onorariu succes

Recuperari profesionale creante, debite, datorii, cu reprezentare pe intreg teritoriul Romaniei.
Lucram numai pe baza de onorariu succes.
» Apasa aici

Consultanta gratuita recuperari

Consultanta gratuita

Daca aveti intrebari generale despre recuperarea sumelor restante de bani, va invitam sa ne contactati.

Consultanta gratuita pentru toti clientii nostri.
» Apasa aici


Vino alaturi de noi!

Parteneri recuperatori
Plata la recuperare

Onorariu succes la recuperare

Onorariu succes recuperare tarife recuperari debite comisioane recuperatori datorii dupa incasare la recuperare