Recuperare amiabil instanta reusim recuperari debite onorariu succes facturi contract scadenta plati firme companii
Onorariu succes recuperare creante tarife recuperari debite procent dupa ce recuperam datorii comision
Recuperare creante debite datorii reprezentare in toata Romania pe judete  recuperari in teritoriu zona
Recupit si Asociatii firma recuperare creante
Specialisti recuperari creante debite datorii firme
Procedura top firme recuperari creante recuperare debite recuperatori datorii
Creditori recuperare debitori recuperari firme creante debite datorii
Recuperari facturi contracte scadente recuperare amiabil debite datorii companii colectare creante
Avocati mediatori juristi firma recuperare creante recuoerari debit recuperam datorie
Firma recuperari creante firme datorii specialisti recuperare angajament de plata avocati negociatori
Onorariu succes tarif recuperari creante debite datorii firma
Investigatii private firme raport bonitate companie recuperare creanta datorie debit lista rau platnici tepari
Recuperare amiabila datorii recuperari creante instanta pentru firme
Specialisti juristi executori experti contabili lichidatori judiciari falimente firme insolvente recuperare creante debite datorii
Recuperatori debite datorii motive legislatie recuperari top avocatura business afaceri recuperare bilet la ordin fila cec cambie

Contact rapid

» Formular contact
Phone

Telefon

021.211.44.33

22 de brokeri din pensii private, amendati cu pana la 5% din capital

Sursa – www.wall-street.ro

Data  - 09.09.2008

Foto  www.wall-street.ro

 

Arbitrul pensiilor private a anuntat luni ca a sanctionat 28 de brokeri de pe piata, din care 22 de societati au primit amenzi contraventionale intre 3 si 5% din capitalul social, pentru incalcarea unor norme si prevederi emise in aplicarea legii privind fondurile de pensii private obligatorii.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a sanctionat agenti de marketing, societati de brokeraj sau intermediari cu amenzi, retragerea autorizatiei si cu avertisment scris, in urma unor controale efectuate in intervalul septembrie 2007-iunie 2008.

"Mentionam ca pe piata pensiilor private functioneaza, in prezent, un numar de 62 de agenti de marketing persoane juridice, dintre care 47 brokeri de pensii private si 15 intermediari de pensii private. Rezultatele verificarii au scos la iveala o serie de disfunctionalitati cu privire la respectarea de catre acestia a obligatiilor de raportare prevazute de normele emise de catre CSSPP", se arata in comunicatul CSSP.

Brokerii de pensii private au fost sanctionati cu amenzi intre 3 si 5% din capitalul social pentru incalcarea mai multor norme si prevederi prevederi emise in aplicarea legii privind fondurile de pensii private obligatorii.
Printre acestea se remarca norma care arata ca "agentii de marketing persoane juridice, brokeri de pensii sau intermediari vor transmite Comisiei lunar, pana la data de 25 ale lunii urmatoare, situatia privind taxa de functionare".

Societatile sanctionate cu pana la 5% din capitalul social au incalcat si prevederi cu privire la plata sumelor datorate lunar care "se va realiza cel tarziu pana la data de 25 a fiecarei luni pentru luna precedenta, fara deducerea din obligatia de plata a comisioanelor bancare".

Nu a fost respectata nici norma cu privire situatiile financiare anuale ale entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisie, care trebuie sa se depuna la Comisie in termen de 120 de zile calendaristice de la incheierea exercitiului financiar.

Comisia a retras autorizatia de fuctionare si a radiat din Registrul CSSPP brokerul SC SE Fond Broker de pensii private SRL, conform legii privind marketingul fondului de pensii administrat privat, se arata in comunicat.

In urma controalelor, au fost sanctionati cu amenda de 5% din capitalul social doi brokeri - Anne's Broker de Pensii Private SRL si Intermanagement Broker de Pensii Private SRL.

Cu 4% din capitalul social au fost amendate noua societati - Smart Broker de Pensii Private, Tak Broker de Pensii Private, Capital & Alliance Private Pensions Broker de Pensii Private, Banat FIM Broker de Pensii Private, Eurobrokers Broker de Pensii Private, VBL Broker de Pensii Private, Prim Net Broker de Pensii Private, Solidaritatea Broker de Pensii Private, Lion Broker de Pensii Private.

De asemenea, cu 3% din capitalul social au fost sanctionati 11 brokeri - Marshaly Agent de Marketing pentru fonduri de pensii facultative - Broker de Pensii Private, Astop Broker de Pensii Private, Crefo Broker de Pensii Private, Saima Broker de Pensii Private, Carpatica Life-Broker de Pensii Private, Alfa Broker de Pensii Private, Famillio Broker de Pensii Private, VS Company Broker de Pensii Private, Grawe Pension Services Broker de Pensii Private, Rentabilitate Broker de Pensii Private si Eurobrockfin Broker de Pensii Private.

Cu avertisment scris au fost sanctionate societatile Allinvest-Broker de Pensii Private, Sital-Broker de Pensii Private, Prosper Broker de Pensii Private, SEF Pension-Broker de Pensii Private si Banca Romaneasca.
"Mentionam ca, din cei 62 de agenti de marketing persoane juridice care au fost autorizati, respectiv avizati de CSSPP pentru a desfasura activitati de marketing al fondurilor de pensii administrate privat, in conformitate cu raportarile transmise CSSPP, 16 nu au desfasurat activitate (nu au inregistrat venituri)", se mai spune in comunicat.

Arbitrul pensiilor private a amintit ca, in perioada septembrie 2007-iunie 2008, au fost radiati doi brokeri de pensii private din Registrul CSSPP, respectiv Time Broker de Pensii Private si OTP Broker de Pensii Private, in urma solicitarii acestora de retragere a autorizatiei.

Potrivit legii, activitatile de supraveghere si control desfasurate de catre CSSPP au drept scop protejarea interesului participantilor in sistemul de pensii private si a beneficiarilor acestora.

Conform legislatiei in vigoare, CSSPP pune accent pe supravegherea prudentiala a activitatii desfasurate de catre entitatile din sistem, prin monitorizarea indeplinirii de catre acestea a obligatiilor care le revin fata de CSSPP si fata de participanti. .- articol preluat integral de pe www.wall-street.ro

 

 Reclama creanta

Reclama o creanta !

Aveti un contract nerespectat, facturi fiscale scadente, fila cec sau bilet la ordin cu refuz la plata ?

Va invitam sa il inscrieti aici, spre o rapida rezolvare!
» Apasa aici

Recupit & Asociatii recuperare creante

Onorariu succes

Recuperari profesionale creante, debite, datorii, cu reprezentare pe intreg teritoriul Romaniei.
Lucram numai pe baza de onorariu succes.
» Apasa aici

Consultanta gratuita recuperari

Consultanta gratuita

Daca aveti intrebari generale despre recuperarea sumelor restante de bani, va invitam sa ne contactati.

Consultanta gratuita pentru toti clientii nostri.
» Apasa aici


Vino alaturi de noi!

Parteneri recuperatori
Plata la recuperare

Onorariu succes la recuperare

Onorariu succes recuperare tarife recuperari debite comisioane recuperatori datorii dupa incasare la recuperare