Recuperare amiabil instanta reusim recuperari debite onorariu succes facturi contract scadenta plati firme companii
Onorariu succes recuperare creante tarife recuperari debite procent dupa ce recuperam datorii comision
Recuperare creante debite datorii reprezentare in toata Romania pe judete  recuperari in teritoriu zona
Recupit si Asociatii firma recuperare creante
Specialisti recuperari creante debite datorii firme
Procedura top firme recuperari creante recuperare debite recuperatori datorii
Creditori recuperare debitori recuperari firme creante debite datorii
Recuperari facturi contracte scadente recuperare amiabil debite datorii companii colectare creante
Avocati mediatori juristi firma recuperare creante recuoerari debit recuperam datorie
Firma recuperari creante firme datorii specialisti recuperare angajament de plata avocati negociatori
Onorariu succes tarif recuperari creante debite datorii firma
Investigatii private firme raport bonitate companie recuperare creanta datorie debit lista rau platnici tepari
Recuperare amiabila datorii recuperari creante instanta pentru firme
Specialisti juristi executori experti contabili lichidatori judiciari falimente firme insolvente recuperare creante debite datorii
Recuperatori debite datorii motive legislatie recuperari top avocatura business afaceri recuperare bilet la ordin fila cec cambie

Contact rapid

» Formular contact
Phone

Telefon

021.211.44.33

Salariul mediu brut din multinationale a crescut cu 15% in 2008

Sursa – www.wall-street.ro

Data  - 12.09.2008

Foto  www.wall-street.ro

 

Salariu mediu brut in cadrul companiilor private a crescut in 2008 cu 15%, valoarea inferioara cresterii salariului mediu brut national de 25%, calculat de Institutul National de Statistica (INS), potrivit studiului Paywell Romania realizat de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Salariul mediu brut calculat in urma intervievarii a 250 de companii a fost de 2.290 lei, fata de salariul de 1.751 calculat de INS. Ruxandra Stoian (foto), directorul departamentului de consultanta in resurse umane al PWC, a declarat ca diferenta dintre cele doua salarii este de 30% si ca intotdeauna au existat discrepante, insa acestea s-au redus cu timpul.

"Daca luam in calcul si nivelul inflatiei din aprilie 2008 fata de aprilie 2007, de 8,3%, cresterea salariile in companiile private nu mai este atat de mare. Avansul salariilor este insa mai mare decat cel prognozat anul trecut, de 12%. Pentru anul viitor companiile estimeaza cresteri salarila de 12%”, a precizat Ruxandra Stoian

Avand in vedere nivelul prognozat al inflatiei de anul viitor, cresterile salariale reale ar putea sa fie superioare celor din 2008.

In 2008, angajatii de la nivelul operational au beneficiat de cele mai importante cresteri salariale - 19%, in timp ce cei de la nivelul de suport au primit salarii cu 11% mai mari. Salariul managementului companiilor a crescut cu 14% in luna aprilie 2008 fata de aceeasi luna din 2007.

"Nu este de mirare ca cele mai mari cresteri salariale s-au inregistrat la nivel operational, deoarece aici lucreaza practic si cei mai multi angajati. Anul trecut, managerii au beneficiat de cele mai semnificative majorari", a spus Stoian.

Cele mai mari diferente intre salariul brut la nivelul multinationalelor si cel national se inregistreaza la nivelul bancilor, unde remuneratia medie este de 107% superioara cele de la nivel national. Pe locurile urmatoare se afla domeniul farmaceutic - 91% si IT&C - 83%.

In domeniile FMCG, retail si hotelier salariile din companiile analizate sunt inferioare mediei calculate la nivel national.

"O explicatie a acestei situatii este ca in banci, IT&C, farmaceutic sunt multi angajati cu studii superioare, iar in retail sau hoteluri predomina personalul cu studii medii", a aratat reprezentantul PwC.

In acest an, s-a putut observa o apropriere a cresterilor salariale din diferitele zone ale tarii cu cele inregistrate in Bucuresti.

Studiul a remarcat, de asemenea, o scadere a salariilor nete oferite debutantilor din companiile private fata de nivelul national.

“Daca in 2007 salariile de intrare erau mai mari comparativ cu salariul mediu brut national, anul acesta sunt mai mici. Astfel, pentru studii medii, salariul din multinationale reprezinta doar 74% din nivelul national, iar pentru studii superioare sunt comparabile", a mai spus Stoian.

Anul trecut, ponderea a fost de 80% pentru studii medii, in timp ce pentru candidatii cu studii superioare salariul de intrare intr-o companie era cu 121% peste nivelul brut national.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 250 de companii, cu 30% mai multe fata de anul trecut, din 14 sectoare de activitate, totalizand 168.000 de angajati.

Companiile sunt private, 80% dintre acestea cu capital total sau majoritar strain, cele mai multe cu cifre de afaceri de peste zece milioane de euro. - articol integral preluat de pe www.wall-street.ro

Reclama creanta

Reclama o creanta !

Aveti un contract nerespectat, facturi fiscale scadente, fila cec sau bilet la ordin cu refuz la plata ?

Va invitam sa il inscrieti aici, spre o rapida rezolvare!
» Apasa aici

Recupit & Asociatii recuperare creante

Onorariu succes

Recuperari profesionale creante, debite, datorii, cu reprezentare pe intreg teritoriul Romaniei.
Lucram numai pe baza de onorariu succes.
» Apasa aici

Consultanta gratuita recuperari

Consultanta gratuita

Daca aveti intrebari generale despre recuperarea sumelor restante de bani, va invitam sa ne contactati.

Consultanta gratuita pentru toti clientii nostri.
» Apasa aici


Vino alaturi de noi!

Parteneri recuperatori
Plata la recuperare

Onorariu succes la recuperare

Onorariu succes recuperare tarife recuperari debite comisioane recuperatori datorii dupa incasare la recuperare